Výstavba nového viacúčelového ihriska bude stáť 14 miliónov Sk

03.11.2008 Sabinov

Sabinov 3. novembra (TASR) – V mestskom športovom areáli na Levočskej ulici v Sabinove vyrastie viacúčelové ihrisko s umelým trávnatým povrchom v celkovom investičnom náklade 14 miliónov korún (464.715 eur).
Ako dnes pre TASR uviedol hovorca MsÚ v Sabinove Juraj Navrátil, výstavba sa začala koncom minulého týždňa a nové ihrisko by malo byť k dispozícii od mája budúceho roka.
Finančné krytie tejto akcie je zabezpečované účelovou dotáciou z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja vo výške štyri milióny korún (132.776 eur), dva milióny Sk (66.388 eur) bude refundovať Slovenský futbalový zväz a zvyšné prostriedky poskytne sabinovská samospráva. Ihrisko s rozmermi 105 x 68 metrov s umelým trávnikom a osvetlením bude slúžiť predovšetkým futbalovému oddielu MFK Sabinov. V rámci rekreačných a telovýchovných aktivít ho budú môcť využívať školy, organizácie a inštitúcie, ale i sabinovská verejnosť.
V spomínanom areáli sa už nachádza futbalový štadión, kolkáreň, letné kúpalisko a otvorená umelá ľadová plocha. S prípravou ľadu na novú zimnú sezónu začali v Sabinove už v polovici októbra, nakoľko sa však výrazne oteplilo, museli prevádzkovatelia práce prerušiť.
 

Vyberte región